Quaciendas blog

Quaciendas blog

foto,s

wedstrijdenPosted by Quaciendas Sun, March 20, 2016 15:29:53

file://localhost/Users/greet/Pictures/iPhoto%20Library/Originals/2016/19%20mrt.%202016/955_0097.JPG

  • Comments(0)//blog.losenromeijn.nl/#post1036

Quaciëndas honden weer eens in de top drie...

wedstrijdenPosted by Quaciendas Sun, March 20, 2016 15:26:43
Gisteren 19 maart 2016 werd in Leiden de Internationale Dog Show gehouden…
Natuurlijk hoop je,dat jouw honden goed presteren op zo,n show,maar ja,veel factoren hebben daar invloed op…wel hebben we ONZE JOKERS ingezet,dat is begrijpelijk,maar goed,toch altijd weer spannend…
Er waren 7 Barbets ingeschreven…4 reuen en 3 teefjes…
Nu hadden we bewust ingeschreven bij keurmeester Hochstenbach,hij keurde onze Barbets aan op de aankeurings dag,dus kende Misiu en Ricard al….Joy was daar niet aanwezig,maar toch…op zo,n show kunnen natuurlijk nog mooiere honden door de ring lopen…maar deze KM was heel consequent in z,n beoordelingen en plaatste al onze 3 Quaciëndas hondjes bij de top drie….een super resultaat…
Misiu werd de BOB….Ricard ,een combinatie van Cisca z Gorki Podduchownej van Chris Biesemans uit Belgie en Arno reserve beste reu en Joy zijn zusje , werd beste teef met bijbehorende kwalificaties….niet gek,voor een " gewoon" huishondje…ze is namelijk van mijn dochter,waar ze een prima onderdak heeft,maar waar showen niet in het woorden boekje voor komt…Heel erg tevreden zijn we huiswaarts gegaan,met een kapot gezicht en overal spierpijn,omdat een deelnemer haar hondje aan een veel te lange lijn uit liet en voor mijn voeten terecht kwam,waardoor ik plat voorover , de showvloer van heel dichtbij mocht bekijken en voelen…maar niets kon onze pret meer drukken...

  • Comments(0)//blog.losenromeijn.nl/#post1035

Quaciendas op de Winner show...

wedstrijdenPosted by Quaciendas Sun, December 15, 2013 21:52:56
Vanmorgen vroeg is eerst Misiu opgehaald door Paula en Nel,daarna hier Donna en Fenka ingeladen en richting Amsterdam gesjeesd,om de RAI weer eens van binnen te gaan bekijken.Daar aangekomen,kwam Arendella ons al tegemoet,om ons het mooie plekje te wijzen,dat zij alvast had vrij gehouden voor ons,zodat we onze stoeltjes en allerhande rommel daar kwijt konden.
Totaal waren 9 Barbets en 15 Lagotti ingeschreven.
Waaronder dus 2 Lagotti en 2 Barbets van ons.
Na afloop van de keuringen had ik 4 identieke keurverslagen,de ene leek wel een blauwdruk van de andere,prachtige verslagen,maar ik kan er niets mee,ik kan er niet uithalen,waar uit blijkt,waarom ze een bepaalde plaatsing hadden….
Alle 4 de honden hebben een U,dus eigenlijk zijn we best tevreden,zeker over Donna.
Ze liep netjes door de ring,liet zich goed betasten en toonde haar tandjes,alsof het de gewoonste zaak was.Later ben ik nog de hele show met haar overgewandeld en ze was totaal niet onder de indruk,noch van alle herrie,noch van alle drukte.
Is al mijn moeite van socialiseren niet voor niets geweest en mag ik mijzelf best een klein schouder klopje geven….missie geslaagd?????
We zullen zien……
Foto,s plaatsen in dit blog is op dit moment onmogelijk,slaat de hele boel vast,dus maar weer zonder dan?????

  • Comments(2)//blog.losenromeijn.nl/#post994

Yarno en Donna...

wedstrijdenPosted by Quaciendas Sun, August 18, 2013 20:56:01
deden het super op de Dierense clubmatch vandaag,het was een jubileum clubmatch met speciale aandacht voor de Lagotto,dus ik dacht,dat er wel een stuk og 15 zouden zijn ingeschreven,maar dat was een illusie,slechts 5 Lagotti waren daar om geshowd te worden.Yarno en Donna kregen beiden een veelbelovend met een prachtig keurrapport,maar omdat Yarno zijn vacht al verder ontwikkeld is,werd hij beste baby.
Maar in de catalogus stonden geen tijden,waarop een en ander begon,zo ook niet de erekeuringen,dus gokten we op 15.00 uur.Bij navragen wist ook niemand het...
Dus hebben wij de hondjes even lekker los laten hollen in het naastgelegen stukje bos,maar bij terugkomst op het veld,bleek de erekeuring voor de beste babies al begonnen te zijn,dus liep Yarno dit hoogtepunt van de dag mis.Wij balen,want daarvoor waren we juist gebleven.
Ook Fenka moest nog de erering in,maar zij was de enige ingeschreven Barbet,dus dat was geen verrassing,jammer,Arendella en ik gingen toch met een lichtelijk ontevreden gevoel weer huiswaarts....
Wel was het voor de twee Lagotti een prima oefening,die zij glansrijk hebben door staan....


  • Comments(2)//blog.losenromeijn.nl/#post920

show..

wedstrijdenPosted by Quaciendas Sun, July 07, 2013 23:30:08
Maar weer eens een show met Fenka gedaan,in de hoop,dat er meerdere Barbets zouden zijn ingeschreven,maar nee,iedereen wist natuurlijk,dat het tropisch zou worden en ja,dan ga je niet met je hond naar een show,maar naar zee.

Om en nabij 300 km. gereden,om dan met jezelf,jou en jij alleen in de ring te staan.

Nou,niet ik zelf ,maar Joycelien ,zij showt mijn honden tegenwoordig,als ze toevallig ook met haar eigen honden daar aanwezig is en dat was vandaag zo....dus hoefde Greet niet zelf die ring in...het showen is nog steeds niet mijn " ding " zeg maar....

Dat was dus een makkie vandaag en kreeg ze het BOB in haar pootjes geworpen,alhoewel ze natuurlijk ook een ZG had kunnen krijgen en dan hadden we om 13.30 uur !!!!! ja , zo vroeg vanwege de warmte,naar huis gemogen,nu was het wachten geblazen,maar ik had kennis gemaakt met een lieve mevrouw,eentje van de organisatie en die had nog consumptie bonnen over,dus was de limonade die ze me drie keer aanbod van harte welkom met deze hitte.

Ik had Donna meegenomen voor de gezelligheid en zij heeft zich prima vermaakt met kinderen en andere honden.Ik heb het merendeel in de schaduw gezeten met de hondjes,want zeker Fenka heeft het al snel warm ,dus lekker in de koelte van een tent en bomen.

Weer leuke en gezellige babbels gemaakt met diverse mensen en al met al was het een hele leuke show,goed georganiseerd en gastvrij,ik kreeg zelfs een plak cake,nee twee plakken,ook eentje voor de hondjes aangeboden door de organisatie en aan het eind van de erering een geinige tas met inhoud , die heb ik aan Joycelien gegeven,zij had tenslotte zo haar best gedaan en zich in het zweet gelopen.

In de erering KEEK de KM zelfs niet heel even naar de waterhonden,geen van hen werd geplaatst....

Vicky het was gezellig,nog bedankt voor je support en foto,s...

  • Comments(0)//blog.losenromeijn.nl/#post887

Barbet Joy...

wedstrijdenPosted by Quaciendas Sun, March 24, 2013 18:09:04
Omdat Cleo een nestje gepland had,wel samen met ons,hoor en Wanda al het geborstel zo zat was en ik het showen een poosje wilde uitstellen,omdat ik van de pupjes wilde genieten en omdat Wanda een demo met een speciale tondeuse had geboekt ,vier weken voor de show en daar een hond voor nodig had,stond Joy gisteren dus tamelijk onvoorbereid te kort van vacht in de ring en een Barbet moet toch vacht lengte hebben op een show.En omdat Alex er achter kwam,dat Joy slechts een U tje nodig had voor haar jeugd titel,heb ik toch nog op het laatste moment ingeschreven voor Leiden.

Dus staat er op haar keuringsverslag gemeld,dat de vacht voor deze dag te kort was.

Maar van de 6 ingeschreven Barbets kregen er 4 een ZG en Joy,ondanks haar te korte jasje toch ook een U.Dus we zijn niet ontevreden.

We hebben een leuke dag gehad met Petra met Ylka en Wessel en haar vriendin Dana met zoontje lief ,de halve super en gezondheids drankjes,dus gezelligheid was troef.

De beide jongens hebben in de lege ringen aan het einde van de keuringen lekker geravot met de twee hondjes en die hebben toch een schik gehad.!!!!

Ik heb weer veel gekletst met bekenden en onbekenden,dus we waren met zijn allen bekaf,toen we weer naar huis reden,maar wel met een tevreden gevoel en daar gaat het per slot om.

De 1e en de 2 e U op rij.

  • Comments(0)//blog.losenromeijn.nl/#post821

effe snel

wedstrijdenPosted by Quaciendas Sun, February 24, 2013 10:29:10
Voordat de PC er weer uitvliegt.Hopeloos,wat ben je dan verwend en verknocht aan zo,n ding.Afin,hij doet het weer even,we gaan zo, Edith en Ik en Amy naar Amersfoort,naar de hond van het Jaar show.Heb geen hoge verwachtingen voor ons Barbetje,maar het is wel weer een mooie gelegenheid het ras te tonen aan de aanwezigen.Jullie horen nog van me,als dit rotding het belieft te doen.Tot gauw.

  • Comments(0)//blog.losenromeijn.nl/#post796

Fenka BOB ....

wedstrijdenPosted by Quaciendas Fri, February 01, 2013 23:23:57
Yes,she did it again.....

Fenka kreeg weer de BOB,je zou toch haast gaan geloven,dat het gewoon een mooi Barbetje is??

Als je haar ziet lopen in de ring,is het precies haar moeder Amy,zo rustig,zo mooi,alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Joyceline showde haar voor mij,zodat ik haar mooi kon volgen,terwijl ze in de ring liepen ,maar toen ze in de erering liepen,was natuurlijk mijn batterij leeg van mijn foto toestel,maar ik heb wel wat leuke foto's,gelukkig.

Ylka haar zusje deed het ook goed en kreeg een 3 U,waar Petra heel blij mee was en haar prinsesje met een mooie rose haarclip verraste.

Later hebben die twee nog heerlijk geravot in een lege ring en dat was echt genieten,zowel voor de hondjes als voor ons.

  • Comments(4)//blog.losenromeijn.nl/#post779

overdonderend....

wedstrijdenPosted by Quaciendas Fri, December 21, 2012 22:37:33
waren de felicitaties van het bestuur van de Barbetclub in de laatste Barbetgazet,voor de winnaars van de Kampioensclubmatch jl November.

,t Jonge jonge het schijnt wel heel erg moeilijk te zijn,om die hand uit te steken,naar de winnaars,een enkeling uitgezonderd, laat staan er een artikeltje aan te wijden .

Met geen woord wordt er gerept over de KCM ,hoe zou dat nu toch komen????

Het zou toch een hoogtepunt om trots op te moeten zijn van de club,maar ja,de verkeerde honden ,nee,nu zeg ik het niet goed,de verkeerde fokker ging naar huis met de prijzen,jammer,maar dan zwijgen we het hele gebeuren gewoon dood.Punt uit.

Het verhaal van de keurmeester was heel duidelijk.

Zij maakt een opmerking over de rastypische verhoudingen in het hoofd,die zij maar bij weinig honden heeft gezien,korte neus,brede schedel ,evenals de crochet,de haak,aan het einde van de staart,die te vaak ontbrak ,zomaar een paar punten,die een Barbet zo typisch maken.Zij maakt zich min of meer zorgen,dat als de clubfokkers hier niet beter op gaan fokken er over enige jaren deze rastypische punten,die een Barbet een Barbet maken,verdwenen zullen zijn en dat dat toch niet de bedoeling kan zijn.

Maar ze was toch heel blij,dat ze aan het einde van de dag een paar prachtige exemplaren had,waar ze een keuze uit kon maken en dat de winnende honden van die dag,jong en oud,prachtige rasvertegenwoordigers waren voor de toekomst.

Eindelijk eens een KM die haar huiswerk goed had gedaan en wist,hoe ze de Barbet op zijn waarde moest keuren.

In de wandelgangen op de clubmatch heb ik helaas andere geluiden gehoord,maar ja,het leven van een KM is lang niet gemakkelijk.

Mij zul je niet horen klagen,want de Quaciëndas hondjes hebben opperbest gepresteerd deze dag en onze Amy werd zelfs Best of Show.

Maar ik weet zeker,dat velen het met deze keuze van de KM niet eens waren,maar daar hebben we gewoon geen boodschap aan,door deze overwinning mag zij nu meedoen aan de Hond van het Jaar show volgend jaar Februari.En daar zijn wij heel trots op,want Amy heeft in haar show leventje bewezen een mooie hond te zijn.

  • Comments(0)//blog.losenromeijn.nl/#post751

Winner show 2012...

wedstrijdenPosted by Quaciendas Mon, November 26, 2012 17:35:28
Gisteren naar de grootste show van Nederland tw.de Winner in Amsterdam geweest,met ruim 4000 ingeschreven honden,verdeeld over twee dagen, met 4 Quaciëndas hondjes . 3 uit Cisca/Gauche,s nest en 1 uit Amy,s nest allemaal jeugd hondjes dus.

Suupries had geen concurrentie en won met zijn 1 U de Jeugd Winner titel.

Fenka,net oud genoeg ,om in de Jeugdklasse uit te komen,moest het eerst op nemen tegen Joy en Maja twee zusjes uit Cisca,s nest en bijna 4 maanden ouder.

Zij werd naar nummer 1 verwezen en kreeg daarmee ook de Jeugdwinner titel 2012.

Joy kreeg een 2 U en Maja,dartel en vrolijk als altijd,dus ook in de ring,werd toch heel goed voorgebracht door Joycelien,die we hadden kunnen strikken voor deze klus.

Anne-Marie haar baasje zag het niet zo zitten met Doortje Dartel,vandaar deze oplossing.

Zij kreeg een Zeer Goed,maar het is een veelbelovend hondje,dus wellicht showt Anne-Marie haar nog eens,als ze wat ouder is en loops is geweest,misschien wordt ze dan wat rustiger en is ze beter te beoordelen door de keurmeester.

Uiteindelijk won Suupries de Jeugdklasse en mocht, helemaal aan het einde van deze lange dag,uit komen in de erering,waarin ruw geschat,zeker 100 jeugdhondjes meedongen naar de drie ere plaatsen op het podium.

Ik vraag me af,of de Keurmeester wel wist welk ras hij bij Suupries moest bedenken,want hij is de enige blonde Barbet,die momenteel wordt geshowd in Nederland.Ditzelfde geldt trouwens voor Lotus,ook met een " nieuwe " kleur voor Nederland.

Helaas werd hij niet geselecteerd,maar het was weer een hele goede ervaring voor deze jongeheer.Hij is nu al,met amper 13 maanden Nederlands Jeugd Kampioen en Jeugd Winner 2012.Niet gek,toch,voor zo,n "dom" blondje???

Alba van Anne kreeg het BOB en Lotus,de jongste telg van haar kreeg Veelbelovend en werd Beste Pup.In de erering werden ,zoals zo vaak,de Barbetjes niet geselecteerd.

Welke Keurmeester gaat dat waagstuk nog een keer vertonen???Ben benieuwd.

  • Comments(6)//blog.losenromeijn.nl/#post727
Next »