Quaciendas blog

Quaciendas blog

My Dog DNA….

quaciendasPosted by Quaciendas Fri, January 16, 2015 20:21:21
Hier kun je je hond[en] laten testen op heel veel zaken.Een buisje bloed door een DA afgenomen,opsturen naar het instituut in Helsinki en na een week of 8 heb je de uitslagen in huis.Om die uitslagen te kunnen lezen,moet je natuurlijk weten hoe,maar dan gaat er een wereld aan info voor je open.De afkomst,zijn de ouders wel de ouders , ziektes,die erfelijk zijn en in de lijnen zitten van die ouders van je hond,kleuren die zij kunnen vererven ,dominantie voor krul en/of wavy vachten of voor kleur en zo nog veel meer.Nu kost zo,n test natuurlijk geld,maar met zo,n test van beide ouders,kun je een veel beter op elkaar afgestemde fok combinatie maken…het komt zo het ras zeer ten goede. Maarrrrrr…..heel veel fokkers willen er niet of nog niet aan…hoe dom kun je zijn? .Wat is dat toch met die bepaalde fokkers,die maar raak fokken en niet willen weten,waar ze nu eigenlijk mee bezig zijn.Die maar gewoon afwachten,wat een dekking hen brengt?
De Barbetclub wil absoluut niets openbaar hebben op hun site. Nee,wachten op eventuele gezondheidsklachten en gebreken ,die er zeker uit gaan rollen,want als je bv. een lijder op een lijder zet,krijg je alleen maar lijders, dat is de manier???
Het zou mooi zijn als de RvB deze testen gewoon gaat verplichten.
Het wachten is nu op pupkopers,die fokkers voor de rechter slepen met een forse claim,vanwege het feit,dat hun pup erfelijke gebreken vertoont,die door deze test voorkomen hadden kunnen worden en dat ze fokken,zonder al het mogelijke te hebben gedaan,om zoveel mogelijke shit te voorkomen……
Onze Barbets,waarvan we de test uitslagen hebben terug gekregen,staan al op de site van My Dog DNA…wij zijn de eersten…wie volgt???
Wie meer wil weten,moet even hun site bekijken.

  • Comments(0)//blog.losenromeijn.nl/#post1023