Quaciendas blog

Quaciendas blog

Winner show 2012...

wedstrijdenPosted by Quaciendas Mon, November 26, 2012 17:35:28
Gisteren naar de grootste show van Nederland tw.de Winner in Amsterdam geweest,met ruim 4000 ingeschreven honden,verdeeld over twee dagen, met 4 Quaciƫndas hondjes . 3 uit Cisca/Gauche,s nest en 1 uit Amy,s nest allemaal jeugd hondjes dus.

Suupries had geen concurrentie en won met zijn 1 U de Jeugd Winner titel.

Fenka,net oud genoeg ,om in de Jeugdklasse uit te komen,moest het eerst op nemen tegen Joy en Maja twee zusjes uit Cisca,s nest en bijna 4 maanden ouder.

Zij werd naar nummer 1 verwezen en kreeg daarmee ook de Jeugdwinner titel 2012.

Joy kreeg een 2 U en Maja,dartel en vrolijk als altijd,dus ook in de ring,werd toch heel goed voorgebracht door Joycelien,die we hadden kunnen strikken voor deze klus.

Anne-Marie haar baasje zag het niet zo zitten met Doortje Dartel,vandaar deze oplossing.

Zij kreeg een Zeer Goed,maar het is een veelbelovend hondje,dus wellicht showt Anne-Marie haar nog eens,als ze wat ouder is en loops is geweest,misschien wordt ze dan wat rustiger en is ze beter te beoordelen door de keurmeester.

Uiteindelijk won Suupries de Jeugdklasse en mocht, helemaal aan het einde van deze lange dag,uit komen in de erering,waarin ruw geschat,zeker 100 jeugdhondjes meedongen naar de drie ere plaatsen op het podium.

Ik vraag me af,of de Keurmeester wel wist welk ras hij bij Suupries moest bedenken,want hij is de enige blonde Barbet,die momenteel wordt geshowd in Nederland.Ditzelfde geldt trouwens voor Lotus,ook met een " nieuwe " kleur voor Nederland.

Helaas werd hij niet geselecteerd,maar het was weer een hele goede ervaring voor deze jongeheer.Hij is nu al,met amper 13 maanden Nederlands Jeugd Kampioen en Jeugd Winner 2012.Niet gek,toch,voor zo,n "dom" blondje???

Alba van Anne kreeg het BOB en Lotus,de jongste telg van haar kreeg Veelbelovend en werd Beste Pup.In de erering werden ,zoals zo vaak,de Barbetjes niet geselecteerd.

Welke Keurmeester gaat dat waagstuk nog een keer vertonen???Ben benieuwd.

  • Comments(6)//blog.losenromeijn.nl/#post727