Quaciendas blog

Quaciendas blog

overdonderend....

wedstrijdenPosted by Quaciendas Fri, December 21, 2012 22:37:33
waren de felicitaties van het bestuur van de Barbetclub in de laatste Barbetgazet,voor de winnaars van de Kampioensclubmatch jl November.

,t Jonge jonge het schijnt wel heel erg moeilijk te zijn,om die hand uit te steken,naar de winnaars,een enkeling uitgezonderd, laat staan er een artikeltje aan te wijden .

Met geen woord wordt er gerept over de KCM ,hoe zou dat nu toch komen????

Het zou toch een hoogtepunt om trots op te moeten zijn van de club,maar ja,de verkeerde honden ,nee,nu zeg ik het niet goed,de verkeerde fokker ging naar huis met de prijzen,jammer,maar dan zwijgen we het hele gebeuren gewoon dood.Punt uit.

Het verhaal van de keurmeester was heel duidelijk.

Zij maakt een opmerking over de rastypische verhoudingen in het hoofd,die zij maar bij weinig honden heeft gezien,korte neus,brede schedel ,evenals de crochet,de haak,aan het einde van de staart,die te vaak ontbrak ,zomaar een paar punten,die een Barbet zo typisch maken.Zij maakt zich min of meer zorgen,dat als de clubfokkers hier niet beter op gaan fokken er over enige jaren deze rastypische punten,die een Barbet een Barbet maken,verdwenen zullen zijn en dat dat toch niet de bedoeling kan zijn.

Maar ze was toch heel blij,dat ze aan het einde van de dag een paar prachtige exemplaren had,waar ze een keuze uit kon maken en dat de winnende honden van die dag,jong en oud,prachtige rasvertegenwoordigers waren voor de toekomst.

Eindelijk eens een KM die haar huiswerk goed had gedaan en wist,hoe ze de Barbet op zijn waarde moest keuren.

In de wandelgangen op de clubmatch heb ik helaas andere geluiden gehoord,maar ja,het leven van een KM is lang niet gemakkelijk.

Mij zul je niet horen klagen,want de Quaciƫndas hondjes hebben opperbest gepresteerd deze dag en onze Amy werd zelfs Best of Show.

Maar ik weet zeker,dat velen het met deze keuze van de KM niet eens waren,maar daar hebben we gewoon geen boodschap aan,door deze overwinning mag zij nu meedoen aan de Hond van het Jaar show volgend jaar Februari.En daar zijn wij heel trots op,want Amy heeft in haar show leventje bewezen een mooie hond te zijn.

  • Comments(0)//blog.losenromeijn.nl/#post751